Újabb mélygarázsban parkolhatnak az autósok hétfőtől
Debrecen belvárosában. A 63 férőhelyes parkolóházat a Széchenyi utcai ítélőtábla alatt alakították ki.
 Ezzel több mint 260-ra emelkedik a felszín alatti parkolók száma. A parkolóházat 520 millió forintból építette a beruházó Cívis Ház Ingatlan Kft. A mélygarázs tovább bővíthető. Így a közelben épülő irodaházakhoz is lesz elég parkoló.
mélygarázs rámpa lehajtó autóval
Egy kivételezett autó. Ma még csak a beruházó és az üzemeltető képviselője hajthatott le az Ítélőtábla alatti parkolóházba. Hétfőtől azonban már bárki megállhat itt autójával. Az autósok bérletet is válthatnak. A parkolót a többi mélygarázshoz hasonlóan a DKV üzemelteti. A cég ipari kamerákat, mikrofonokat és egyéb biztonsági berendezéseket telepített. Kellenek is ezek, mert őr nem lesz itt, a parkolót a Kölcsey Központ mélygarázsából ellenőrzik.

Egy helyről tudjuk üzemeltetni az egész mélygarázs rendszert, és ha úgy van, akkor a kollegák egy 2-3 perc alatt is ide tudnak érni – mondta el Nagy Attila, a DKV Rt. vezérigazgatója.

mélygarázs szellőztető jet ventillátor
Az ítélőtábla alatti mélygarázs 63 férőhelyes. Ezzel együtt már több mint 250 föld alatti parkolót üzemeltet a DKV. A tábla alatti garázs működtetése várhatóan havi 700 ezer forintba kerül. Ahhoz, hogy ne legyen veszteséges, legalább 30-04 százalékos kihasználtságúnak kell lenni. A parkolót eredetileg csak az ítélőtáblához tervezték. Az önkormányzat azonban nyilvános mélygarázst építtetett, amely illeszkedik a városfejlesztési tervbe.

Hogyha már csináltunk egy rámpát, akkor inkább megcsináltuk úgy, hogy ez a későbbi városfejlesztési terveknek is eleget tegyen. 65 parkolóval, rámpákkal és összeköttetéssel az Arany János és a Széchenyi utca között. Történt mindez a Cívis Ház beruházásában 510 millió forintért - nyilatkozta Kósa Lajos polgármester.

A mélygarázs bővíthető, ezért a felszínen a közelben építendő irodákat is ez a parkoló fogja kiszolgálni. Később pedig egy másik lejárata is lesz a parkolónak.

Valamint a távlati tervekben szerepel a Révész téri tömb kistemplom mögötti területének beépítésekor a parkolóháznak a lejárata is – tájékoztatott Kováts Ákos, a Cívis Ház Ingatlan Kft. ügyvezető igazgatója.

Az ítélőtábla másik, a Mácsai utca felőli oldalán pedig a későbbiekben utcát nyit a város, amelyet Antal Józsefről neveznek el. A most megépült mélygarázst a tervek szerint az új utca alá is tovább építik.

forrás: www.dtv.hu