Ötszintes, 496 férőhelyes mélygarázs épülhet a Keleti pályaudvarnál. A 4-es metró másik állomásánál, a Rákóczi térnél egyszintes, 45 férőhelyes mélygarázs épül majd, amit összekötnek azzal az 50 férőhelyes parkolóval, amelyet a téren lévő vásárcsarnok alá terveznek.
 A tulajdonosi hozzájárulás megadását hétfőn támogatta a főpolgármesteri kabinet, a döntést a jövő héten hozza meg a Fővárosi Közgyűlés.

A tervezett mélygarázsok helye a Baross és a Rákóczi téren is a főváros tulajdona, ezért az építési engedélyeztetési eljárásnál szükség van az önkormányzat hozzájárulására.

Az elképzelések szerint a Baross tér teljes rekonstrukciója során a téren ötszintes, 496 férőhelyes mélygarázst alakítanak ki. A térszint alatti parkoló a 4-es metró Keleti pályaudvari állomásának elkészülte után épülne meg, de a területét szabadon hagyják és a közműveket is úgy helyezik el, hogy a későbbiekben ne legyen szükség áthelyezésekre.

A Rákóczi téren egy felszín alatti egyszintes parkoló épül majd 45 férőhellyel, amely összeköttetésben lesz a vásárcsarnok alá tervezett 50 férőhelyes garázzsal. Jelenleg a tér alatti parkoló tervezése folyik, a csarnok alatti rész tervezése a második ütemben készül el.

(forrás: LánchídRádió)