Egyre bizonytalanabbnak látszik a Nagykanizsa főterére tervezett mélygarázs építése. A kivitelező Siloparking Hungary Zrt képviselői ugyanis betegségre hivatkozva lemondták keddi tárgyalásukat a város vezetőivel.

   Az elmaradt megbeszélést követően Marton István polgármester úgy fogalmazott, kezdeményezni fogja, hogy az önkormányzat vizsgálja felül a 2006 nyarán, a Siloparking Hungary Zrt-vel kötött szerződést, amely szerint két kilenc szintes mélygarázsnak kellene felépülnie az Erzsébet téren. Igaz, az időközben kiadott jogerős építési engedély már csak hét szintről szólt, eddig azonban csak a régészeti feltárások történtek meg az egykori felszíni parkoló helyén, amit tavaly nyár óta magas palánkkal kerítettek körül. S bár a cég immár hétről hétre azt ígéri, hogy elkezdődik az érdemi munka, a föld alatti beton héjszerkezet készítése, semmiféle mozgás nem tapasztalható az építési területen.

 Ezért kezdeményezte – mondja Marton István - a megbeszélést a Siloparking Hungary Zrt képviselőivel, hiszen a szerződés szerint a majd egy éve indult beruházásnak idén nyáron már el kellene készülnie. Ha továbbra sem kezdődik meg a munka, akkor a város polgármestere szerint bíróságra kerül az ügy.

 Rikli Ferenc

(forrás: http://www.radio.hu/)