A nagykanizsai önkormányzat mielőbb rendezni akarja a helyi Erzsébet térre szánt mélygarázs ügyét.
A nagykanizsai önkormányzat mielőbb pontot akar tenni az Erzsébet térre szánt mélygarázs ügyére. Ha sikerül szerződést bontani, úgy pár hét alatt elbontják a palánkokat, betemetik a két gödröt és visszaadják az autósoknak a közel egy éve lezárt területet.
Silógarázs belső
Immár két éve annak, hogy először röppent fel a hír: egy cég mélygarázsokat alakítana ki a város különböző pontjain. A Silóparking képviselői roppant meggyőzőek voltak, egészen addig, ameddig nem kellett munkához látniuk. Az Erzsébet téren lévő felszíni parkolót ugyan még elkerítették, ám azt követően egy kapavágás sem történt a területen, leszámítva a megelőző régészeti feltárást. Az önkormányzat ugyan próbálta munkára bírni a kivitelezőt, ám a céget akkor már nem lehetett elérni. Az elkerített terület a város lakosságát is egyre inkább irritálja, az autósok a belvárosi parkolóhiány miatt, míg a gyalogosok a palánkok melletti szűk járdára panaszkodnak. A jelenlegi helyzettel tehát senki sem elégedett.

- Az e heti közgyűlésen ismét foglalkozunk a témával, addigra talán kiderül, milyen jogi lépéseket tehetünk - árulta el Marton István polgármester. - Remélhetőleg nem lesz akadálya annak, hogy felbontsuk a szerződést, hiszen a cég nem teljesítette a megbízást. Ha erre sor kerül, mármint a szerződésbontásra, akkor rövid időn belül elbontatjuk a palánkokat, ismét leaszfaltozzuk a területet, hogy az autósok használni tudják a felszíni parkolót.

Silógarázs szerkezetMint az kiderült: a Silóparking nemcsak a nagykanizsai önkormányzatot hagyta pácban, hanem a megelőző régészeti leletmentést végző Zala Megyei Múzeumok Igazgatóságát is. Mint azt Frankovics Tibor osztályvezető elmondta: a cég közel 2 millió forinttal tartozik az elvégzett munka után, ám a számlát azóta sem egyenlítették ki, ráadásul a Silóparking egyetlen képviselőjét sem lehet elérni. A tartozás miatt a múzeum is jogi lépéseket tesz. A Silóparking nem csak az önkormányzatot, a múzeumot is pácban hagyta.

 

forrás: Zalai Hírlap